Методологічні основи педагогічної системи Фрідріха Фрьобеля (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Анісімова О. Е. Методологічні основи педагогічної системи Фрідріха Фрьобеля.У статті висвітлено методологічні засади педагогічної системи видатного німецького педагога Фрідріха Фрьобеля. Розкрито основні аспекти фрьобелівських ідей щодо теорії та практики виховання дитини дошкільного віку.
Keywords: закон єдності; ідея саморозвитку; принцип природовідповідності; природні інстинкти дитини