Технологія гендерного виховання В. Сухомлинського (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Бутенко О. Г. Технологія гендерного виховання В. Сухомлинського.У статті здійснено аналіз творчої спадщини В. Сухомлинського, який розглядав виховання в підростаючого покоління якостей мужності і жіночності як одне з найважливіших завдань морального виховання особистості. Доведено, що універсальна педагогіка павлиського вчителя, яка поєднує в собі оригінальні ідеї та інноваційні технології, що звучать актуально і нині, є благодатним підґрунтям для гендерного виховання дошкільників.
Keywords: гендер; гендерне виховання