Шкільна навчальна література в період відбудови та удосконалення радянськоїмоделі освіти в УРСР (1944–50-ті роки) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Жосан О. Е. Шкільна навчальна література в період відбудови та удосконалення радянськоїмоделі освіти в УРСР (1944–50-ті роки).У статті аналізуються стан та тенденції розвитку шкільної навчальної літератури в Україні в1944 – 1959 роках, з’ясовуються чинники впливу на формування її змісту, визначаються структурата функції.
Keywords: зміст і структура загальної середньої освіти; зміст; структура; формат та функціїшкільної навчальної літератури; принципи й методи навчання; науково-методичне забезпеченнярозвитку навчальної літератури