Розвиток системи охорони материнства й дитинства в Україні в 1920–40-х рр. (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Лупаренко С. Є. Розвиток системи охорони материнства й дитинства в Україні в 1920–40-х рр.Стаття присвячена дослідженню особливостей розвитку системи Охматдит в Україні протягом 1920-40-х рр., а саме: започаткування державної дитячої оздоровчої діяльності, задля чого розвивалась мережа дитячих оздоровчих закладів; визначення кола актуальних питань (організація харчування дітей, боротьба з безпритульністю), які мали розв’язуватися на державному рівні.
Keywords: охорона материнства й дитинства; дитина; оздоровча діяльність; безпритульність; дитячі оздоровчі зхаклади