Музична освіта у структурі підготовки педагогічних кадрів на Чернігівщині (початок ХХ ст.) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Матвієнко С. І. Музична освіта у структурі підготовки педагогічних кадрів на Чернігівщині (початок ХХ ст.).У статті здійснено історико-педагогічний аналіз проблеми підготовки педагогічних кадрів у Чернігівській губернії на початку ХХ ст. Уведення до наукового обігу широкого кола архівних документів дозволило розкрити особливості використання церковного співу та музики в системі підготовки учителів краю.
Keywords: Чернігівщина; система підготовки учителів; музика; церковний спів; навчальні заклади