Загальна характеристика становлення соціальної роботи в Криму (друга половина ХІХ – початок ХХ століття) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Сімакова Е. С. Загальна характеристика становлення соціальної роботи в Криму (друга половина ХІХ – початок ХХ століття).У статті проаналізовано стан вивченості проблеми соціальної роботи в Криму в другій половин іXIX – початку XX століття та надано її загальну характеристику: створення і функціонування соціальних установ. Автор характеризує основні напрямки роботи земств, шкіл, притулків,установ опіки та піклування для неповнолітніх дітей, благодійних установ.
Keywords: соціальна робота; неповнолітні діти; соціальні установи в Криму в другій половини XIX – початку XX століття