Просвітницька діяльність Лавр в Україні (кінець XVII– XVIIІ cт.) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Фазан В. В. Просвітницька діяльність Лавр в Україні (кінець XVII– XVIIІ cт.).У статті розглянуто та охарактеризовано передумови, які сприяли становленню просвітницької діяльності Лавр в Україні. Проаналізовано позитивний вплив Лавр на освіту суспільства.
Keywords: просвітництво; Лаври; богослів’я; духовність; релігійна освіта