Інтегрування науки й навчального процесу як умова формування дидактичної компетентності майбутніх учителів філологічних спеціальностей у вищих педагогічних навчальних закладах (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Мішеніна Т. М. Інтегрування науки й навчального процесу як умова формуваннядидактичної компетентності майбутніх учителів філологічних спеціальностей у вищихпедагогічних навчальних закладах.У статті теоретично обґрунтовано умову ефективного формування дидактичноїкомпетентності майбутніх учителів філологічних спеціальностей у вищих педагогічних навчальних закладах шляхом послідовного інтегрування науки й навчально-виховного процесу. Розкрито особливості організації науково-дослідницької роботи студентів на основі застосування методів наукового пізнання як методів оволодіння навчальним предметом в умовах навчального пошуку.
Keywords: навчально-виховний процес; науково-дослідницька діяльність; майбутні учителі філологічних спеціальностей; вищий педагогічний навчальний заклад