Композиція українського народного одягу як джерело вивчення основ етнодизайну (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Кучер С. Л. Композиція українського народного одягу як джерело вивчення основ етнодизайну.У статті розкрито питання ознайомлення майбутніх учителів технології з особливими рисами національного етнодизайну. Одну із сторін етнодизайну, що пов’язана із творенням одягу, пропонується вивчати у три етапи: 1) ознайомлення з композицією національного костюму; 2) виготовлення традиційного вбрання на основі багатовікової технології; 3) трансформація ідей українського народного одягу в дизайні сучасного вбрання та аксесуарів.
Keywords: підготовка учителів технологій; композиція одягу; традиційний український костюм; етнодизайн