Професійна компетентність викладача вищого навчального закладу (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Скоробогатова М. Р. Професійна компетентність викладача вищого навчального закладу.Сучасному викладачеві вищого навчального закладу недостатньо мати лише знання в певній предметній галузі, навіть на вищому рівні. Для формування професійної компетентності необхідним є постійне самовдосконалення й саморозвиток. Застосування компетентністного підходу дозволить здійснити розроблення методології професійного становлення викладачів вищих навчальних закладів і критеріїв оцінки якості їхньої підготовки.
Keywords: компетентність; професійна компетентність; педагогічна компетентність