Комунікативна компетентність майбутнього вчителя початкової школи як психолого-педагогічна проблема (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Кипиченко Н. Комунікативна компетентність майбутнього вчителя початкової школи як психолого-педагогічна проблема.У статті розглянуто основні підходи вітчизняних і зарубіжних науковців до визначення сутності та структури комунікативної компетентності; уточнено сутність та зміст поняття «комунікативна компетентність учителя початкової школи», визначено структурні компоненти комунікативної компетентності майбутнього вчителя початкової школи.
Keywords: компетентність; компетенція; комунікативна компетентність майбутнього вчителя початкової школи; мовна компетенція; мовленнєва компетенція; соціолінгвістична компетенція