Методичі прийоми проведення географічних екскурсій у вищий школі (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Ганчук О. В. Методичі прийоми проведення географічних екскурсій у вищий школіУ статті розкрито методичні прийоми групової пізнавальної діяльності студентів та часпроведення навчальної екскурсії з географії. Навчальна екскурсія є формою організації навчально-виховної роботи з географії, яка дозволяє організувати спостереження та вивчення студентами різних явищ, предметів і процесів у природних умовах, музеях, на виставках тощо, чинитьвплив на процес розвитку пізнавальної діяльності студентів, її мотиваційний, змістовий та процесуальний аспекти.
Keywords: географічна екскурсія; методичні прийоми; групова робота