Ґендерний підхід у середній освіті (на матеріалі вивчення драматургії Лесі Українки в 10 класі) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Сеньовська Н. Л. Ґендерний підхід у середній освіті (на матеріалі вивчення драматургії Лесі Українки в 10 класі).У статті охарактеризовано ґендерний підхід у середній освіті, що полягає як у тиражуванні наявних ґендерних стереотипів, так і в просуванні ідей ґендерної рівності. Описано ґендерний аналіз драматичних поем Лесі Українки як один із засобів корекції процесу соціалізації молоді залежно від статі.
Keywords: ґендер; ґендерні стереотипи; ґендерний підхід в освіті; гендерний аспект вивчення драматичних творів