Проблеми професійної орієнтації та самовизначення учнів старшої школи (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Терещук А. І. Проблеми професійної орієнтації та самовизначення учнів старшої школи.У статті розглянуто проблеми професійної орієнтації учнів та професійного самовизначення старшокласників, проаналізовано особливості традиційної системи профорієнтації у зв’язку з пошуком нових шляхів розв’язку проблеми.
Keywords: професійна орієнтація; самовизначення; соціальне замовлення; індивідуальні потреби особистості; діяльнісний підхід