Сутність професійно-технічної освіти у різні історичні періоди (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Жаворонков О. М. Сутність професійно-технічної освіти у різні історичні періоди.У статті розглянуто сутність професійно-технічної освіти та його роль у розвитку держави. Здійснено критичний аналіз терміну «професійно-технічна освіта», який використовувався в різні історичні періоди. Сформульовано та обґрунтовано авторське бачення цього терміна. Адаптовано роль професійно-технічної освіти до сучасних економічних умов.
Keywords: професійно-технічна освіта; термінологія; історичний досвід