Дефініційний аналіз поняття «навчальне середовище інженерно- педагогічного ВНЗ» (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Яковенко Т. В. Дефініційний аналіз поняття «навчальне середовище інженерно-педагогічного ВНЗ».У статті узагальнено різні підходи до визначення понять «середовище», «освітнє середовище»; «навчальне середовище» представлено їх авторську інтерпретацію. На ґрунті аналізу наукових досліджень сформульовано дефініцію «навчальне середовище інженерно-педагогічного ВНЗ».
Keywords: середовище; освітнє середовище; навчальне середовище; інженерно-педагогічний вищий навчальний заклад; майбутній інженер-педагог