Педагогічні аспекти в науковій діяльності Іммануїла Канта (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Гаврищак І. І. Педагогічні аспекти в науковій діяльності Іммануїла Канта.Статтю присвячено дослідженню педагогічної діяльності відомого німецького філософа І. Канта, особливу увагу приділено трактату «Про педагогіку», виокремлено концептуальні засади педагогічних положень твору, здійснено аналіз викладацької діяльності німецького філософа.
Keywords: Іммануїл Кант; Кенігсберзький університет; педагогічна діяльність; педагогічна антропологія; виховання особистості