Компетентнісний концепт формування якості підготовки майбутніх учителів (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Савченко Л. О.Компетентнісний концепт формування якості підготовки майбутніх учителів.У статті розкрито концептуальне тлумачення комптентнісного підходу і специфіки його застосування під час викладання педагогічних дисциплін у вищий школі. Комптентнісний підхід визначається професійними базовими знаннями та вміннями, ціннісними орієнтаціями, мотивами діяльності викладача, розумінням себе і довкілля, стилем взаємин з людьми, загальною культурою, здатністю до розвитку свого творчого потенціалу.
Keywords: компетентність; компетенція; компетентнісний підхід