Труднощі адаптації у студентському середовищі

Автор(и)

  • Анастасія Ігорівна Огородня Криворізький державний педагогічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31812/psychology.v4i.7456

Ключові слова:

труднощі адаптації у студентському середовищі

Анотація

Навчання у вищому закладі освіти для сучасної молодої людини – один з найважливіших періодів її життєдіяльності, особистісного зростання та становлення як фахівця з вищою освітою. Система вищої освіти змінюється досить швидко: виникають сучасні методи, методики і підходи до навчання, розвиваються нові галузі, відкриваються нові спеціальності, зростає престижність одних професій і зменшується інших. Але такою ж актуальною залишається проблема адаптації студентів до навчання у вищих навчальних закладах. Основний вид діяльності студента - професійне навчання, стає більш складним за формами та змістом, а тому підвищує вимоги до особистості. Адаптація – це передумова активної діяльності й необхідна умова для її успішного здійснення. Саме тому, дуже важливо визначити потенційні труднощі адаптації, дослідити особливості перебігу даного процесу для подальшої розробки рекомендацій та шляхів усунення чинників дезадаптації.

Metrics

Metrics Loading ...
Abstract views: 49 / PDF downloads: 33

Біографія автора

Анастасія Ігорівна Огородня, Криворізький державний педагогічний університет

студентка факультету іноземних мов, науковий керівник: к. пс. н., доцент Макаренко Наталія Миколаївна

Посилання

Березовин Н.А. Адаптация студентов к жизнедеятельности вуза: психолого-педагогические аспекты / Н.А.Березовин. – Минск, 2001. – С.11-25.

. Современные аспекты адаптации / В.П.Казначеев. — Новосибирск: Наука, 1980. – С.192.

Л.Е. Соціальна психологія: Посібник / Л.Е.Орбан-Лембрик. – К.: Академвидав, 2003. – С.448.

Розов В. І. Адаптивні антистресові психотехнології: Навч. посібн. / В.І.Розов – К.: Кондор, 2005. – С.276.

Фурман А. В. Психодіагностика особистісної адаптивності: Наукове видання / А.В.Фурман. – Тернопіль. – Економічна думка, 2000. – С.197.

Downloads

Опубліковано

2022-06-26

Як цитувати

Огородня, А. І. (2022). Труднощі адаптації у студентському середовищі. Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 4, 206–211. https://doi.org/10.31812/psychology.v4i.7456

Номер

Розділ

Розділ V