Зниження тривожності батьків дітей ранього віку за допомогою проведення психологічних консультацій

Автор(и)

  • К.В. Мітченко Криворізький державний педагогічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31812/psychology.v1i.7593

Ключові слова:

зниження тривожності батьків дітей ранього віку за допомогою проведення психологічних консультацій

Анотація

У зв’язку із економічною кризою в країні, сім ’ї мають в основному одного-двух дітей. Батьки турбуються про те, яким буде життя для їх дітей в майбутнюму, тому намагаються огородити своїх чад від всіх незгод навколишнього світу. Особливо це помітно серед батьків дітей ранього віку. Саме цей вік є періодом протікання двох криз - одного та трьох років Батьки, як правило, не можуть пояснити причин дитячих капризів, які так характерні у цьому віці, тому часто впадають в істерику, паніку,
починають все частіше навідуватися в лікарні, звинувачувати себе та рідних в невмілому вихованні дітей, у якихось генетичних аномаліях. Тому необхідність розробки системи пояснювальних бесід для роз’яснення причин дитячих капризів батькам дітей ранього віку зумовило актуальність вибору даної теми для дослідження.

Metrics

Metrics Loading ...
Abstract views: 43 / PDF downloads: 36

Біографія автора

К.В. Мітченко, Криворізький державний педагогічний університет

магістрантка педагогічного ф-ту

Посилання

Баллон А. Психическое развитие ребенка//А. Баллон. М.: Просвещение, 1967. 195 с.

Шапарь В. Б. Словарь практического псизолога // В.Б.Шаиарь.- М .: АСТ ;Харьков:Торсинг,2005 .-734 с.

Грин К. Наши первые шаги: уход и воспитание детей от 1-го до 4-х лет//К.Грин. Харьков: Книжный клуб "Клуб Семейного Досуга”, 2005. 587 с.

Малкина-Пых И. Г. Возрастные кризисы: Справочник практического психолога // И.Г. Малкина-Пых. М.: Эксмо, 2005. 896 с.

Мухина В. С. Возрастная психология: феноменология развития, детство, отрочество: Учебник для студ. Вузов // В.С. Мухина. М.: Издательский центр Академия, 1999. 456 с.

Е.В. Мурашова. Капризный ребенок, http://www.parenting.ru

Элькотшн Д.Б. Детская психология (Развитие ребенка от рождения до семи лет) //Д.Б. Эльконин. М.: Государственное учебно-педагогическое издательство министерства просвещения РСФСР, 1960. 328 с.

Downloads

Опубліковано

2022-06-28

Як цитувати

Мітченко, К. (2022). Зниження тривожності батьків дітей ранього віку за допомогою проведення психологічних консультацій. Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 1, 216–220. https://doi.org/10.31812/psychology.v1i.7593

Номер

Розділ

Розділ IV