Тривога як запорука адаптації молодших підлітків до нових умов навчання - Стешенко, Анна Андріївна (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Основну частину свого життя кожна людина перебуває в колективі. Для неї важливе вміння спілкуватися з оточуючими та положення в суспільстві, що визначається адаптацією дитини, насамперед, в шкільному колективі, адже громадське життя учнів розпочинається з їх пристосування до умов навчання.