Залежність від мобільного телефону - Єременко, Дарина Андріївна (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті проаналізовано залежність людини від ґаджетів. Досліджено номофобію у сучасному світі і дану залежність на різних вікових етапах. Визначено головні причини залежності. Встановлено, що номофобію мають люди різного віку, різної статі у приблизно однаковій кількості. Описані різноманітні способи позбутись залежності людини від ґаджетів. Зроблено висновок, що залежність від мобільного телефону – це хвороба ХІ сторіччя, яка прогресує не знаючи меж і лікування можливе лише у випадку визнання людиною даної проблеми, бажання позбавлятись від смартфону і наведено конкретні приклади способів позбавлення від номофобії.