«Я-концепція» як чинник особистісного самовизначення у ранньому юнацькому віці - Кучерган, Єлизавета Валеріївна (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Внутрішній світ особистості, її самосвідомість завжди привертали увагу філософів, учених і художників. Свідомість і самосвідомість - одна з центральних проблем філософії, психології і соціології. Її значення обумовлене тим, що вчення про свідомість і самосвідомість складає методологічну основу вирішення не тільки багатьох найважливіших теоретичних питань, але і практичних завдань у зв'язку із формуванням життєвої позиції, Я-концепції особистості.