(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Сприймання часу - відображення тривалості і послідовності явищ дійсності. Особливістю цього сприймання є відсутність специфічного подразника та спеціально спрямованої сенсорної системи в організмі людини. Вважається, що орієнтування в часі здійснюється за допомогою кіркових відділів мозку. В основі цього орієнтування є ритмічна зміна збудження і гальмування. Найбільш точне диференціювання проміжків часу дають кінестезичні і слухові відчуття. І.М.Сєченов називав кінестезичний аналізатор органом сприйняття просторових і тимчасових співвідношень [3].