(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
У класичній системі освіти учбові програми побудовані, як правило, на запам’ятовуванні, накопиченні фактів та інших нетворчих формах діяльності. Тому більшість учнів чинять серйозний опір, якщо подальше навчання або робота вимагають від них прояву творчих здібностей. Це пов’язано з тим, що прояв таких здібностей у праці для учнів є новизною, і не кожен учень з легкістю пристосовується до нових умов і вимог діяльності. Уникнути таких конфліктів можна, якщо заохочення творчої діяльності почнеться на ранніх стадіях навчально-виховного процесу, ще з дошкільних установ, і продовжуватиметься впродовж всієї трудової, творчої діяльності особитості.