(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Створення нових політичних, соціальноекономічних відносин у суспільстві певним чином залежить від того, наскільки кожна людина займає активну життєву позицію, готова до участі в демократичному управлінні суспільством, є лідером свого життя. Зміна пріоритетів у нашому суспільстві, де головною цінністю є людина, вимагає від сучасної освіти системного, новаторського психологопедагогічного забезпечення виховного процесу, який ґрунтується на демократичних засадах. Сучасна психологічна наука є носієм ціннісної реалії щодо розвитку лідерських якостей, які відображають психологічні й соціальні особливості самоствердження молоді в суспільстві.