(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
В останні роки зміни соціального середовища закладів освіти найбільшим чином виявляються в поширені гуманістичних відносин між всіма учасниками навчально-виховного процесу. Гуманістично орієнтований педагогічній процес вимагає від учителя вміння будувати діалогічні стосунки з учнем. Це можливо тільки за наявності у всіх учасників навчання відповідних якостей свідомості.