(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
В наш час є дуже актуальною проблема мотивації досягнення успіху. Мотив - це одне з найістотніших понять, за допомогою якого розкривається природа людських дій, їх сутність [2]. Мотивація розуміється звичайно або як імпульс, що виникає усередині організму, або мі між шия, витікаюче від якого-небудь зовнішнього по відношенню до мі і ж» іди об’єкту [3]. Проблема мотивації і мотивів поведінки і діяльності - одна з фундаментальних в психології. Недивно, що проблемі мотивації і мотивів присвячена велика кількість досліджень як вітчизняних (У.Р. Асєєв, В.К. Вілюнас, В.І.К овальов, А.Н. Леонтьев, М.Ш. Магомед-Емінов. В.З. Мерлін, П.В. Сімонов, Д.Н. Узнадзе, А.А. Файзуллаєв, П.М .Якобсон), так і зарубіжних авторів (Дж. Аткинсон, Р. Хол, К. Мадсен, А. Маслоу, Х. Хекхаузен і ін.) [2].