(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Однією з важливих соціально-психологічних проблем сучасності є вивчення психологічної адаптації особистості до умов навколишнього середовища. Нова соціально-економічна й політична ситуація в Україні привела до різкої зміни звичних стереотипів. Сучасне суспільство немислимо без стресових впливів і необхідності адекватного реагування на ситуацію, щ о змінюється. Очевидно, що довгостроково існуючий стрес впливає н а психологічний стан людини. Сьогодні вже не можна бути соціально благополучним без максимальної напруги наявних ресурсів життєздатності в проблемних ситуаціях, уміння ефективного подолання стресу й соціальних труднощів.