(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Підготовка молоді до професійної діяльності, самоорганізація особистості - одна з основних проблем в сучасній освіті, вирішення якої протягом двох століть шукають учені-педагоги всього світу. Вважається, що підготовка учнів до вибору профілю навчання - це, фактично, перший важливий етап вибору професії. Адже профільне навчання - особливий вид диференціації та індивідуалізації навчання, форма організації навчальної діяльності старшокласників, у якій враховуються їхні інтереси, здібності, створюються умови для максимального розвитку пізнавальних та професійних намірів.