(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
«Найкраща для малюка та іграшка, - писав К.Д. Ушинський, - яку він може примусити по-різному змінюватися: для маленьких дітей найкраща іграшка- купа піску». Дійсно малюків завжди приваблює можливість активно і різноманітно діяти з ним - пересипати, копати, будувати. Ігри з піском і водою підводять дитину до опредмечування думки, реалізації її в матеріалі. Це, власне, одна з перших шкіл діалектичного мислення. Пісок і вода - найулюбленіші матеріали для ігор і занять дітей, починаючи з раннього віку.