(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
У сучасному житті однією з основних проблем залишається проблема труднощів в міжособистісних комунікаціях як учнів шкіл, так і студентів ВНЗ. У цій статті представлено короткий огляд понять «мотивація», «мотив», «міжособистісна комунікація», доведена необхідність оволодіння методами мотиваційної міжособистісної комунікації для майбутніх викладачів іноземної мови. Представлені результати діагностики рівня оволодіння мотиваційної орієнтацією серед учнів шкіл та студентів - майбутніх викладачів іноземної мови, визначено рівень сформованості міжособистісної комунікації, визначені труднощі, пов’язані з процесом формування цієї орієнтації у студентів.