(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
У статті автор розглядає такі поведінкові проблеми сучасних дітей і підлітків як задерикуватість, відчуження, депресивність, тривожність і агресивність. Підкреслює необхідність вивчення даних проблем відносно дітей не лише підліткового віку, а набагато раніше. Звертає увагу, що такий підхід дозволить попереджати негативні наслідки у особистісному та поведінковому розвитку кожної дитини, а також створювати умови для її повноцінної соціалізації і саморозвитку. Підкреслює, що певні форми агресивної і асоціальної поведінки дітей при переході до підліткового віку є способами самоствердження. Разом з тим, певний стандарт агресивної поведінки як агресивних, так і неагресивних дітей є необхідним і корисним аспектом їхнього розвитку