(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
У статті розглядаються проблеми соціалізації людини із обмеженими можливостями, що виникають внаслідок ушкодження опорно-рухового апарату. Дослідження копінг-стратегій людей із ушкодженням опорно-рухового апарату, що виникає внаслідок травми або захворювання показало, що успішно соціалізуватися в нових умовах вдається тому, хто використовує активні копінг-стратегії. Результати дослідження, проведеного після реалізації програми психологічної адаптації для осіб даної категорії продемонстрували можливості використання внутрішніх ресурсів у процесі соціалізації особистості після важкої травми або захворювання опорно-рухового апарату.