(untitled) (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
В сучасній науці особливої гостроти набуває проблема мислительної діяльності підлітків, особливостей їхнього мислення. Актуальність даної проблеми полягає в тому, що лише в підлітковому віці під впливом навчання учень починає відзначати ймовірність або можливість наявності або відсутність якої-небудь ознаки, тієї чи іншої причини, явища, що пов’язане з розумінням того, що факти, події і дії можуть бути наслідком не однієї, а декількох причин. До підлітків приходить вміння правильно міркувати, обгрунтовувати і доводити те чи інше положення більш-менш впевнено і правильно. І особливо інтенсивно здатність до міркування і доведення і абстрактне мислення починають розвиватися з вивченням широкого кола загальноосвітніх предметів також в підлітковому віці, тому дана тема представляє особливий інтерес для нашого дослідження.