Тривога як запорука адаптації молодших підлітків до нових умов навчання (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Основну частину свого життя кожна людина перебуває в колективі. Для неї важливе вміння спілкуватися з оточуючими та положення в суспільстві, що визначається адаптацією дитини, насамперед, в шкільному колективі, адже громадське життя учнів розпочинається з їх пристосування до умов навчання.