Відмінності переживання кохання у старшому підлітковому та юнацькому віці (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Проблема кохання на сьогоднішній день є надзвичайно актуальною. Зрештою, це питання привертало увагу людства ще з давніх-давен. Так, численні роботи філософів Б.Спінози, Д. Юма, А. Шопенгауера («Крейцерова соната»), Е. Фромма («Мистецтво любити»), В.Соловйова («Зміст любові»); психологів З. Фрейда, К.Ізарда, Л. Каслера, Джона Алана Лі, Р. Стернберга, Р. Мея, Д. Майєрса, І.Кона та інших вчених присвячені саме цьому питанню [3], [4], [5], [6]. Серед вчених, які займаються даною проблемою, і досі немає єдиної думки щодо правильного визначення поняття кохання, змісту цього почуття та його проявів.