Психологічна характеристика персонажа як змістоутворюючий центр новели Генрі Джеймса «Дезі Міллер» (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
У історії світової літератури за Генрі Джеймсом закріпилася репутація творця видатних зразків психологічної прози, що в рівній мірі стосується його романів і новел. Генрі Джеймса називають засновником психологічної прози в літературі США, новатором в області психологічної характеристики персонажа, майстром, що вловив тонкі духовні нюанси окремої особистості.