Психологічні особливості аутичних розладів (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2010)
В сучасних психологічних дослідженнях когнітивний стильвизначається з різних теоретичних позицій: психоаналітичних(Дж. Клейн, Р. Гарднер, Г. Шлезінгер та ін.), гештальтпсихологічних (Г. Уіткін), когнітивістських (Д. Хант, Х. Шродер, Дж. Келлі) [10].