Психологічний аналіз мотивації навчальної діяльності (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Однією з найнеобхідніших умов виховання людини відкритого с успільства є розвиток її унікальності та індивідуальності. Реалізація цього неможлива без правильної мотивації навчання та розвитку інтересу донього. Все, що виробило й виробляє суспільство, як у матеріальній сфері, як і у духовній, здійснюють конкретні люди, неминучою умовою активності яких є та чи ініиа мотивація. Тому актуальність вивчення проблеми мотивації є незаперечною. В зв’язку з чим,"Національна доктрина розвитку освіти” ставить перед учителем завдання створити дитині умови для її максимального самовизначення й самовияву.