Розвиток іншомовної мовленнєвої компетенції у студентському віці (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Актуальність дослідження обумовлена тим, що сучасні і е о політичні, геоекономічні і геокультурні реалії загострили потребу в особистості, здатній будувати діалог з представниками різних мнгвоспівтовариств. Інтеграція України у європейський та світовий освітній простір зумовлює нове бачення основної мети вивчення іноземнихмов у вищих закладах освіти. Провідною метою вивчення іноземної мови студентами вищих закладів освіти різних напрямів підготовки стає іншомовна компетенція особистості, а бажаним результатом - використання іноземної мови як доступного засобу спілкування і збагачення досвіду фахової підготовки.