Зниження тривожності батьків дітей ранього віку за допомогою проведення психологічних консультацій (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
У зв’язку із економічною кризою в країні, сім ’ї мають в основному одного-двух дітей. Батьки турбуються про те, яким буде життя для їх дітей в майбутнюму, тому намагаються огородити своїх чад від всіх незгод навколишнього світу. Особливо це помітно серед батьків дітей ранього віку. Саме цей вік є періодом протікання двох криз - одного та трьох років Батьки, як правило, не можуть пояснити причин дитячих капризів, які так характерні у цьому віці, тому часто впадають в істерику, паніку,починають все частіше навідуватися в лікарні, звинувачувати себе та рідних в невмілому вихованні дітей, у якихось генетичних аномаліях. Тому необхідність розробки системи пояснювальних бесід для роз’яснення причин дитячих капризів батькам дітей ранього віку зумовило актуальність вибору даної теми для дослідження.