The teacher’s management of feedback in the educational process learning process (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2023)
У статтi запропоновано огляд пiдходiв i моделей зворотногозв’язку в освiтньому процесi, визначено загальнi властивостiефективного фiдбеку, розглянуто особливостi управлiння вчителемзворотним зв’язком. Узагальнено докази впливу фiдбеку на навчанняй успiшнiсть учнiв, зокрема з’ясовано, що похвала на особистiсномурiвнi як рiзновид фiдбеку є неефективною. Типiзовано види фiдбекуза рiзними критерiями, зокрема, за джерелом виникнення, формою,метою, складнiстю, часом надання, за направленiстю щодо досягненняцiлей. Визначено чинники й умови надання ефективного зворотногозв’язку. Позначено проблеми, якi можуть заважати ефективностiуправлiння вчителем фiдбеком в освiтньому процесi.
Keywords: feedback; motivation, praise; feedback models; feedback management