Особливості емоційності у майбутніх учителів (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
У статті здійснено аналіз процесу формування соціально значущих рис особистості. Зазначено, що даний процес неможливий без емоційної складової. Розглянуто структуру емоційної сфери особистості та її рівні. Розглянуто емоційний інтелект, як складову емоційної культури. У статті з’ясовано, що емоційна культура майбутніх учителів вища, ніж у майбутніх представників технічних спеціальностей. Зроблено висновок, що емоційна культура є компонентом педагогічної діяльності і включає систему знань, умінь і навичок.