Mentality: problem field of humanitarian knowledge (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
У статті розглядаються проблемне поле та зміст поняття «ментальність», а також піддається аналізу широкий комплекс проблем, пов'язаних із даним феноменом. Аналіз змісту даного проблемного поля показав, що дослідження феномену «ментальність» методами лише однієї із гуманітарних дисциплін заздалегідь приречене на невдачу. Конкретне знання щодо природи зазначеного феномена, у тому числі і у площині вирішення питання про детермінованість ним історичного процесу, можливе тільки із позицій системного підходу до його вивчення.