Рівнева хронологія онтогенетичного розвитку (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Центральною проблемою психології розвитку, та й психології у цілому, є періодизація онтогенезу. Не просто ділення життя на окремі періоди, а створення теорії, яка б пояснювала, чому індивідуальне життя поділяється на періоди певним чином. Лише маючи таку теорію можна перейматися питанням щодо тривалості вікових періодів та їхніх меж. Вирішенню цієї задачі присвячена дана стаття.