Проблеми психічного розвитку підлітка (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Підлітковий вік продовжується з 10-11до 14-15 років. Неможна сказати що, це самий тяжкий період дорослішання дитини він являється самим крихким віком, так як різкі зміни відбуваються не тільки у психологічному розвитку підлітка а й у фізичному. Фізичний розвиток взаємопов’язаний з психологічним. Якість, темп і відповідність фізичного розвитку стосовно інших дітей впливає на психологічний розвиток дитини і навпаки.