Психолого-педагогiчнi умови формування толерантності на уроках української мови та літератури (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Явище толерантності та чинники, що лежать в основі розвитку толерантності, – одна з найактуальніших тем сучасності, яка привертає увагу вчених з різних областей знання (етнічної, крос-культурної та політичної психології, соціології, філософії, культурної антропології). Актуальність проблеми вивчення психолого-педагогічних умов розвитку толерантності в ранньому юнацькому віці зумовлена необхідністю підвищеної уваги до становлення людини як особистості. Адже саме у юнацькому віці людина привласнює соціально значущі властивості особистості: здатність до співпереживання, морального ставлення до людей, до самої себе, а також засвоює норми поведінки в суспільстві. У зв'язку з цим в якості проблеми дослідження виступає потреба практики в знанні психолого-педагогічних чинників розвитку толерантності в юнацькому віці в процесі навчання