Особливості міжособистісних взаємин у підлітковому віці (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
В сучасній науці особливої гостроти набуває тема взаємовідносин підлітків. Відомо, що у підлітковий період відбувається зменшення важливості дорослих і зростання значущості групи ровесників, які стають джерелом норм поведінки та отримання певного статусу. Л.С. Виготський називає цей період як «друге народження особистості», що характеризується формуванням нової соціальної позиції підлітка та усвідомлення себе як члена суспільства.