Прокрастинація та стрес у студентів (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2015)
На даному етапі сучасного розвитку людства, в галузі психології з’явився інтерес до таких людських аспектів діяльності як лінь, бездіяльність та прокрастинація. Якщо лінь та бездіяльність відомі людині ще з давніх пір, то поняття « прокрастинація » може бути новим та невідомим для сучасної людини, але як явище, воно існує вже досить давно. [5]. У психології, явище відкладання конкретних справ отримало назву прокрастинація. Цей термін походить від двох латинських слів «pro» - далі, і «crastinus» - належить до завтра. В психології — це поняття означає відкладання на потім важливих, але неприємних думок або справ та заміна їх менш «складними» й «важливими». Кількість осіб, що страждають від прокрастинації збільшується з кожним роком, і тому дослідження цього феномену сьогодні є досить актуальним в сучасній психології. Виходячи з вищесказаного, дана проблема є актуальною у студентському житті як в Україні, так і за кордоном.